υρραφή του τένοντα του δικεφάλου βραχιονίου 💪🏼

Σύνολο θεραπειών 5, μετά από 21 ημέρες στον γύψο στις 90 μοίρες κάμψης και 6 εβδομάδες ρυθμιζόμενο νάρθηκα όπου έφτασε μέχρι και τις 30 μοίρες.

1ο βίντεο, βυθίσεις – εκτάσεις αγκώνα υπό φορτίο για την βελτίωση της έκτασης.

Γιατί αυτή την άσκηση;;
Γιατί είναι μια από τις αγαπημένες ασκήσεις του Θ. την οποία ξέρει να την εκτελεί άψογα, με εξαιρετική αίσθηση της κίνησης και «body and muscle connection». Αξιοποιήσαμε αυτή την άσκηση για να βελτιώσουμε την έκταση του αγκώνα -ΑΝΩΔΥΝΑ-, μέσω της αμοιβαίας αναχαίτισης των καμπήρων (του δικεφάλου βραχιονίου) λόγω της σύσπασης των εκτεινόντων (τρικέφαλου).

2ο βίντεο. Λειτουργική άσκηση «τράβηγμα όπλου», με ενεργοποίηση του δικεφάλου για ενδυνάμωση.
Γιατί αυτή την άσκηση;
Γιατί έχει εξαιρετικό συντονισμό λόγω των αρκετά μεγάλων νευρικών «μονοπατιών» που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί είναι σημαντικό κομμάτι της επανένταξης του στην δουλειά και δίνει ένα αρκετά δυνατό ερέθισμα για την βελτίωση της λειτουργικότητας και του συντονισμού.

Τα βίντεο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαδικασιών της συνολικής θεραπείας, μετά καθημερινές αξιολογήσεις, συζήτησεις και επαναξιολογήσει. Όλες οι διαδικασίες ήταν απολύτως ΑΝΩΔΥΝΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΣ με σεβασμό στον ασθενή και επικοινωνία με τον εξαιρετικό χειρουργό ορθοπεδικό.