Ασκήσεις αποκατάστασης «παγωμένου ώμου» (χρόνια φάση) σε κλειστή και ανοικτή κινητική αλυσίδα.

1ο βίντεο: Άσκηση με φόρτιση, κάμψεις του κορμού με στήριξη των χεριών στα Mobility Stick. Μια άσκηση η οποία κινητοποιεί έμμεσα την άρθρωση του ώμου σε κάμψη, ξεπερνώντας πιο εύκολα τον περιορισμό και τον πόνο, καθώς ο κ. Σ. ξεπερνά τον φόβο στην κίνηση του χεριού του (αριστερό, η οποία είναι η “καλή” του πλευρά)

2ο βίντεο: PNF Διαγώνιο σχήμα, αμφοτερόπλευρο ασύμμετρο σε κάμψη – απαγωγή – έξω στροφή (αριστερό χέρι), με υποβοήθηση από το δεξί σε κάμψη – προσαγωγή – έξω στροφή. Μια εύκολη άσκηση αυτοθεραπείας, η οποία μπορεί να εκτελεστεί εύκολα και στο σπίτι με ένα σκουπόξυλο.

3ο βίντεο: Άσκηση για την βελτίωση της κάμψης του ώμου, με φόρτιση, στην ίδια φιλοσοφία με το 1ο βίντεο αλλά με εντονότερο ερέθισμα.

Τελευταία φωτογραφία: PNF διαγώνιο σχήμα με τροχαλία, αμφοτερόπλευρο συμμετρικό, με το αριστερό χέρι σε κάμψη-προσαγωγή-έξω στροφή και το δεξί σε έκταση-απαγωγή-έσω στροφή. Στόχος της άσκησης είναι να βελτιωθεί το εύρος κίνησης του ώμου, πηγαίνοντας επαναλαμβανόμενα στο τελικό εύρος (δηλαδή εκεί που ξεκινάει ο πόνος).
Υ.Γ. η φωτογραφία είναι στον καθρέφτη γι αυτό φαίνονται τα χέρια αντίθετα.